2017 m. gruodžio 10 d., sekmadienis

Paviršiniai kaklo raumenys

Paviršiniai kaklo raumenys Sukamasis galvos raumuo – musculus sternocleidomastoideus; Poodinis kaklo raumuo – musculus platysma. Memorize these flashcards or create your own Lithuanian flashcards with Cram. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools.

Paviršiniai kaklo raumenys
Laidiniai gavus ir kaklo raumenys kaklo ir Il-W krūtinės atauga, pakauškaulís. Pagal topografinių savybių kaklo raumenys yra skirstomi į paviršinio bei giliai grupei. Paviršiniai galūuiniai nugaros raumenys.


Iki paviršinius raumenis kaklo yra platysma.

Paviršiniai kaklo raumenys
Raumenų priklausiniai: savybės ir jų dariniai, skaidulinės ir tepalinės makštys bei tepaliniai maišeliai. Slankstelių skiriamieji požymiai: kaklo slankstelių: skersinės angos; krūtinės. Musculus splenius capitis et cervicis (diržinis galvos ir kaklo raumuo). Jie skirstomi į dvi grupes – šoninę ir vidinę. Užpakalinės grupės kaklo raumenys skirstomi į paviršinius ilguosius ir giliuosius trumpuosius, esančius šalia stuburo. Pavyzdžiui, klubinis šonkaulių raumuo. Ilgųjų galvos ir kaklo raumenų pažeidimas traumos su pagreičiu atveju.


Botago kirčio principo kaklo hiperekstenzijos metu paprastai kaklo raumenys ir. Jie surenka limfą iš galvos odos ir raumenų, iš kiaušo kaulų, vokų, priekinės nosies.

Paviršiniai kaklo raumenys
Dauguma paviršinių nugaros raumenys yra sukurta ryšium su viršutinių. Kiek nugaros ir kaklo skausmą įtakoja psichologinės priežastys, stresas? Kitų kaklo sričių paviršinis sužalojimas, paviršinis svetimkūnis (nuolauža). Be to, į atskirą grupę išskiriami raumenys, prisitvirtinantys prie paliežuvinio kaulo-viršutiniai. Kaklo raumenys skirstomi į paviršinius ir giliuosius.


Tai ypač aktualu esant magistralinių kaklo arterijų susiaurėjimams, nes įvykus jų. Skiriami paviršinis ir gilusis sluoksniai. Pasiimkite hantelį, jį nuleiskite už kaklo, alkūnė turėtų rodyti i viršų. Tačiau lemiamą vaidmenį vaidina liemens ir kaklo raumenų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...