2017 m. gruodžio 5 d., antradienis

Romenu dievai ir deives

Romenu dievai ir deives Hadas, Mirusiųjų Dievas, požemių valdovas, Plutonas. Apolonas, Saulės, šviesos Dievas ir meno globėjas, Apolonas. Populiarūs romėnų moteriški mitologiniai vardai.

Romenu dievai ir deives
Latona (Latona) – lotyniškas deivės Letos atitikmuo; Lavinija (Lavinia) – karaliaus Enėjo žmona, t. Janas globojo duris; Vesta - širdį; Saturnas - sėją, Cerera - javų augimą. Viktoriją romėnai adaptavo pagal sabinų žemdirbystės deivę Vakuną. Romėnų mitologija - dievai ir deivės.


Romenu dievai ir deives
Romos valdovas, kuris kaip buvo tikima, vedė romėnų šaltinio deivę Egeriją. Di indigetes - vietiniai romėnų dievai, kurių vardai ir prigimtis matoma pagal. Charitės – geranoriškos, malonios ir linksmos deivės. Gorgonės – jūrų dievų Forkino ir Keto dukros, Gajos anūkės. Romos imperijoje gyveno įvairių kalbų ir kultūrų žmonės, tad ir dievų. Pavyzdžiui, pirmaisiais mūsų eros amžiais daugelis garbino Egipto dievą Serapį ir deivę.


CERNUNOS – Keltų Raguotasis dievas, deivės, dažnai vadinamos Flora palydovas. Senovėje tikėta, kad dievai ir deivės turi ypatingų galių ir globoja tam tikrą sritį: meilę, grožį. Venera – romėnų meilės ir grožio deivė.

Romenu dievai ir deives
Kiekvieno žmogaus asmenybę galima įsivaizduoti kaip graikų ir romėnų dievų bei. Romos miesto įkūrimo pradžia, karalių valdymas. Dievai ir didvyriai, mitinės būtybės. Hera Hera - Graikų mitologijoje – santuokos ir santuokinės ištikimybės deivė.


Vesta – romėnų namų, vėliau tik valstybės židinio deivė. Valkirijos – senovės skandinavų karo, mirties ir likimo deivės. Prometėjas – senovės graikų titanas – žmonių gynėjas nuo dievų savivalės, žmonijos globėjas. Togą ar net deivės kostiumą pasidaryti labai paprasta – tereikės didelio gabalo. Siaubą, nesantaiką, apgaulę, karus ir nelaimes atnešė tie dievai į pasaulį, kur. Graikų deives Artemidę, Afroditę ir Atėnę romėnų mitologijoje atitinka. Nemezidė, Niktės dukra, atpildo deivė, artima keršto ir teisingumo deivei Dikei ir tapatinama su Adrastėa.


Po kiek laiko iš kiaušinio išsirito Helenė, įkūnijusi dievų kerštą žmonėms. Artemidės atitikmuo romėnų mitologijoje – deivė Diana. Kuris iš dvylikos šio graikų Zodiako dievų yra jūsų globėjas ir kokį likimą jums pažadėjo. Graikų Hermis (romėnų Merkurijus) yra prekybos, apsukruolių (vagių). Jupiteris – „dievai tėvai“, kurių asmenyje griausmavaldžio funkcijos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...