2017 m. gruodžio 3 d., sekmadienis

Savanos gyvunija

Savanos gyvunija Iš dešinėje pusėje esančio žodžių sąrašo atrask tinkamą ir jį paspausk pelės pagalba. Sausasis laikotarpis ten trunka nuo 3 – 6 mėn. Augalija: žolė, kurios aukštis siekia 2 m.

Savanos gyvunija
Mokslininkai Žemę skirsto į augalijos zonas. Kiekvienoje zonoje atskiro rajono augalija ir gyvūnija priklauso nuo jo klimato, kraštovaizdžio. Tai pats karščiausias žemynas, kurio milžinišką plotą užima savanos ir dykumos. Jos iš šiaurės, rytų ir pietų juosia KONGO dubumos ir GVINĖJOS.


Savanos gyvunija
Savanos užima daugiau nei 35% žemyno ploto. Afrikos savana pasižymi didžiausia pasaulyje kanopinių gyvūnų įvairovę. Gyvūnija Savana – žodis, kuris reiškia atogrąžų žolynų ir medžių. Dygliuotoji savana yra panaši į dykumą. Savana – apibendrinamasis žodis, kuris reiškia atogrąžų žolynų ir medžių derinį. Tipiškos savanos yra žolėmis apaugę atviri plotai su pavieniais medžiais arba. Spalvingos ir paprastos iliustracijos puikiai tinka mažiems vaikams. Ilgus amžius mokslininkai laužo galvas bandydami suvokti, kodėl mūsų Žemėje vyksta vieni ar kiti reiškiniai, kodėl kai kurie gyvūnai išgyvena.


Skaidrėse pristatomi faktai apie Afriką, jos.

Savanos gyvunija
Tolstant nuo pusiaujo, drėgnuosius pusiaujo miškus keičia savanos (2 pav.). Kontūriniame žemėlapyje pasirinkta spalva nuspalvink atogrąžų klimato. Savana - laukinis grožis Maža apvali galvytė, didelės ovalios ausys, žalios kerinčios akys. Tarp tropinių Afrikos miškų ir atogrąžų dykumų plyti savanos. Toks ryškus mūsų akiai zebro kailis savanoje tampa beveik nepastebimas. Tačiau be savo maskuojamųjų savybių šie gyvūnai turi ir kitokių. Madagaskaro augalija ir gyvūnija – tai 250 tūkst.


Drėgnieji atogrąžų miškai, savanos, pietų pusdykumės – viskas. Ežerą supa akacijų miškas,vešli savana. Neužmirštos ir afrikiečių tradicijos, pateikami istoriniai Rytų Afrikos bei Nakuru.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...