2017 m. gruodžio 16 d., šeštadienis

Varis organizme

Varis organizme DELFI - Žmogaus organizmui reikia maždaug 2 miligramus vario per dieną. Tiek per mažas, tiek per didelis šio elemento kiekis yra žalingas. Gamtinis varis sudarytas iš 2 stabilių izotopų 63 Cu (69,1 proc.) ir 65 Cu (30,9 proc.).

Varis organizme
Gal ir neįprastai skambės, bet vario savybės padeda išsaugoti jaunystę ir grožį. Varis laikomas vienu svarbiausių mikroelementu organizmui. Apie 90% jo yra susijungusio su baltymais. Iš virškinamojo trakto rezorbuojasi į kraują, varis susijungia su kraujo plazmos.


Varis organizme
Pasaulio sveikatos organizacija suformuluoti taisykles, susijusias su vario kiekį žmogaus organizme: iš vario stokos rizika yra daug didesnė nei. Taip pat jis reikalingas adenozino trifosfato (ATF) sintezei, kurio dėka organizme gaminama energija. Vario yra daugelyje maisto produktų: mėsoje, žuvyje. Pavyzdžiui, metalų trūkumas daro neigiamą įtaką organizmui, bet. Mūsų organizme yra nedagu vario, tačiau jis yra labai reikalingas. Varis dalyvauja medžiagų apykaitos, kraujodaros procesuose. Dėl vario stokos varpiniai augalai serga chloroze, džiūsta vaismedžių šakų viršūnės, mažėja augalų atsparumas šalčiui, žmogaus ir gyvūnų organizme sutrinka.


Vario perteklius organizme gali sukelti Alzheimerį. Europoje ir Lietuvoje daugėja susirgimų Alzheimerio liga.

Varis organizme
Yra duomenų, kad choleros epidemijos metu žmonės, kurie maitinosi iš varinių indų ir. Varis padeda organizmui kovoti su infekcijomis. Dauguma sunkiųjų metalų - gyvsidabris, švinas, kadmis, chromas, varis. Tos mineralinės medžiagos, kurių organizme randama mažais kiekiais. Cinkas, kalcis ir varis neutralizuoja seleno poveikį organizmui, vitaminas E – stiprina.


Jo būna maisto papilduose, kontraceptinėse tabletėse bei variniais vamzdžiais tekančiame. Nedidelis vario kiekis, kuris yra gaunamas su maistu, reikalingas ląstelių. Vilsono liga atsiranda dėl per didelio vario kiekio organizme. Geležis – mikroelementas glaudžiai susijęs su variu ir cinku. Mineralai, kaip ir vitaminai, yra būtini žmogaus organizmui. Jų reikia organizme vykstančioms gyvybinėms reakcijoms – fermentų, vitaminų, hormonų, vandens.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...