2017 m. gruodžio 8 d., penktadienis

Žieduotasis ruonis

Žieduotasis ruonis Arkties vandenyne, labai mažoje Atlanto dalyje. Sankt Peterburgas - Novoye Devyatkino 170 km. Baltijos žieduotasis ruonis (Phoca hispida botnica).

Žieduotasis ruonis
Vidutinis – Rytų Atlanto paprastasis ruonis, pasiekia 120 kg svorį, o mažiausias – žieduotasis ruonis, užauga iki 65 kg svorio. Saimaa žieduotasis ruonis (Phoca hispida saimensis) Simaa Ringed Seal187 peržiūrų1 komentarųLaimonas Šniaukšta. Pusa hispida Schreber, 1775, chordinių (Chordata) tipo (Mammalia) klasės (Carnivora) būrio (Phocidae) šeimos (Pusa). Gyvena čia pilkasis ruonis, žieduotasis ruonis, jūrų kiaulė, migruodami du.


Žieduotasis ruonis
Buveinių Direktyvą Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje įgyvendinti minėtų jūros žinduolių apsaugos reikalavimus. Jūrų liūtai ir ruoniai yra pusiau vandens žinduoliai, priklausantys vadinamai. Mažiausi ruoniai yra žieduotųjų rūšies, jie užauga iki pusantro metro ilgio ir sveria. Staiga įkvėpti oro iš vandens išnyra žieduotasis ruonis. Lokys palinksta priekin ir sugriebia jį nasrais. Sutikimas ir palydėjimas Anadyriuje. OSTEOLOGINIAI DUOMENYS APIE ŽUVIS IR RUONIUS ŠVENTOSIOS. Phoca vitulina) ir Žieduotasis ruonis (Phoca hispida), Grenlandijos.


Praėjusių metų bendro darbo rezultatas – opera vaikams „Norppa-oopera“ („Žieduotasis ruonis“).

Žieduotasis ruonis
Daugiau informacijos apie festivalį rasite čia:. Rudasis lokys, paprastasis ar žieduotasis ruonis, jūros kiaulė, baltasis banginis. Akmeninė ar miškinė kiaunė, kanadinė. Todėl dar ir dabar Baltijoje yra arktinės faunos, pav. Prieš 9000 metų vidurinėje Švedijoje vėl ėmus kilti Žemės plutai, nutrūko Joldijos ryšys.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...