2016 m. rugsėjo 15 d., ketvirtadienis

20 Nestumo savaite

20 nestumo savaite Nuo dvidešimtos nėštumo savaitės turėtumėte priaugti maždaug po kilogramą per mėnesį, o dvidešimtai nėštumo. Augant gimdai, padidėja ir pilvukas, kuris dvidešimtą savaitę yra maždaug ties bamba, o gimdos dugnas yra 11-12 cm virš gaktikaulio. Tikriausiai jaučiatės puikiai, vėl atgavusi prarastas jėgas.

20 Nestumo savaite
Gydytojas akušeris Romualdas Šemeta toliau dalijasi informacija apie tai, kas vyksta moters organizme nėštumo metu. Per šį laiką jūsų organizmui teko gerokai padirbėti – juk vyko ne tik emociniai, bet ir fiziniai pasikeitimai. DELFI - Kaip vystosi būsimasis vaikelis 20 nėštumo savaitę, sužinosite filmuotame Nėštumo kalendoriuje.


Tuo metu buvo 20 - 21 nėštumo savaitė.

20 Nestumo savaite
Mano ginekologė irgi išsigando, tad nusiuntė į Antakalnio ligoninę, bet ten nusprendė, kad man viskas. Tavo mažylio galvos - stuburgalio ilgis šią savaitę pasieks 16,4 cm, o svoris apie 300 g. Trigubai nuo nėštumo pradžios padidėjusi gimda dabar siekia bambos lygį. Nuo šiol kas savaitę ji pailgės apytiksliai vienu centimetru. Mama, jau tikrai atsigavusi po visų pykinimų ir panašių smagybių, pradeda. Vaikelio vystymasis, būsimos mamytės kūno pokyčiai ir darbelių sąrašas, kurį turi atlikti 20 nėštumo savaitę. Vaikutis šiomis dienomis pradeda aktyviau atlikti rijimo judesius, taip iš anksto mokydamasi ryti mamos pienuką po gimimo. Iki 20-tos nėštumo savaitės svoris auga labai nežymiai.


Daugiausia priaugama apie 30-tą nėštumo savaitę.

20 Nestumo savaite
Jei Jus prižiūri akušerė ar šeimos gydytojas: 12 – 14, 18 – 20, 36 bei 41 nėštumo savaitę Jūs turėtumėte būti nukreipta gydytojo akušerio. Tada patartina kreiptis į moterų konsultaciją poliklinikoje. Tačiau pirmą ultragarsinį tyrimą, jei moteris visiškai sveika, gydytojas atlieka tik 18-20 nėštumo savaitę. Apie 20 nėštumo savaitę motina dažniausiai pajunta vaisiaus judesius (pirmieji judesiai kartais juntami jau nuo 15 savaitės). I trimestras – pirmosios 12 savaičių; II trimestras – 13 – 24 nėštumo savaitės.


Vaisiaus judesiai – pirmakartėms po 20 nėštumo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...