2016 m. spalio 27 d., ketvirtadienis

Varputis vaistazole

Varputis vaistazole Sode ir darže varputis (lot. Elymus repens) – nepageidaujamas augalas, nes jis labai greitai prigyja dirvožemyje, giliai įsišaknija, todėl. Daržų rykštė – paprastasis varputis. Unikalus augalas, gydomoji žaliava nuo šaknų iki viršūnės.

Varputis vaistazole
Labai naudingas sergantiems ascitu, kepenų ciroze, puikiai. Paprastieji varpučiai yra daugiamečiai, ilgus plonus šakniastiebius išauginantys, 20-120 cm. Tai daugiametė piktžolė, užauganti iki 30-150 cm aukščio. Paprastasis varputis – daugiametis 30-150 cm aukščio žolinis augalas.


Varputis vaistazole
Turi šliaužiančius šakniastiebius, kurie. Turbūt nereikia aiškinti, kad paprasrasis varputis yra be galo įkyri piktžolė, kurios niekaip nesiseka išnaikinti. Svečiams šito nesakiau, nes nenorėjau sukelti sumaišties. O iš tiesų varputis tinka abiejų lyčių atstovams – vyrams, kad galėtų atlikti svarbius. Vaistai su varpučių šakniastiebiais gydo podagrą ir reumatą, tirpdo inkstų akmenis. Kiti pavadinimai: šiaudė, varpė, varpis, varputys, veja. Miglinių (Varpinių) – Poaceae (Gramineae) šeimos.


Elžbieta Eitmantienė gerai žino kuri vaistažolė kokią. Varpučio šakniastiebiai, 4,30, 0,60.

Varputis vaistazole
Visiems daržininkams gerai žinomas sunkiai išnaikinamas varputis taip pat turi. Vyrų sveikatą itin sustiprins užplikytas žydinčio varpučio, raudonųjų dobilų. Varputis paprastasis (lot. Elytrigia repens) Liaudiški pavadinimai šiaudė, varpis. Tai - daržo piktžolė, tačiau ypač geras vaistas gydant inkstų ir tulžies pūslės akmenligę. Jis žinomas kaip vaistas šlapimo pūslės ir prostatos susirgimams gydyti.


GELTLIGĖ, AKMENLIGĖ, VOTYS – 100 gr.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...