Saldytos voveraites ziemai Vartojamos šviežios, džiovintos, sumaltos į miltus, šaldytos. Voveraites galima užšaldyti ir žalias, ir keptas (arba virtas). Voveraitės – skanūs, vertingi ir beveik nekirmijantys grybai.
Tačiau kai kurie mitybos specialistai teigia, kad šaldytos voveraitės apkarsta ir. Kaip paruosti voveraites ir kitus grybus ziemai? Tik šie grybai nepraranda maistinės vertės, o užšaldytos voveraitės.
Sveikutes ,jo istikruju geriau jas pirmiausia apvirti ir tada tik saldyti,kose.
O AS SALDAU VOVERAITES ZIEMAI TAIP :SIEK RIEK APVERDU IR. Geriau malti kvapesnius grybus: baravykus, voveraites, briedžiukus, trimitėlius. Užšaldytos voveraitės tampa šiek tiek kartokos, siekiant to išvengti prieš užšaldant. Atslinkus žiemai, neretai šildytis imame ne tik židinio ar radiatorių šiluma.
Juk gauti baravykų vidury žiemos – iššūkis nemenkas, o atšaldyti. Prieš dedant į šaldymo kamerą ir norint išsaugoti daržovių, vaisų bei grybų. Visą straipsnį "Kaip daržo ir miško gėrybes užšaldyti žiemai?
Grybavimas Dzūkijoje: žmonėms voveraitės brangiau už jų pačių galvą (2). Vėliau įpilame vandens, uždengiame dangčiu ir troškiname, kol voveraitės.
Gautą masę supilame į vienkartinius indelius ir dedame į šaldymo kamerą. Dabar miškuose dygsta vasarinės voveraitės, dar kitaip dzūkų lepeškomis ir. Apie tai, kaip grybus žiemai ruošia rusai, irgi dideli grybų gerbėjai, sužinosite čia:. Grybų ruošimo žiemai būdų yra keletas: marinavimas, sūdymas, rauginimas.
Ir apskritai, kaip žiemai prisidaryti skanių voveruškų?
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.