2016 m. gruodžio 15 d., ketvirtadienis

Bulviniu seimos labai nuodingas augalas drigne

Bulviniu seimos labai nuodingas augalas drigne Daugelis šeimos augalų turi svarbią ūkinę reikšmę, taip pat yra dekoratyvinių augalų bei piktžolių. Labai nuodingas salierinių šeimos augalas. Bulvinių šeimos kiauliauogių genties augalas.

Bulviniu seimos labai nuodingas augalas drigne
Juodosios drignės vaisius kiek panašus į aguonų dėžutę, paragavus. Nuodinga ir nemaža dalis bulvinių šeimos augalų – tabakas, drignė, karklavijas, juoduogė. Daugiametis nuodingas augalas, taip pat priklausantis bulvinių šeimai.


Labai liūdnos pasekmės lauktų tų, kurie sumanytų.

Bulviniu seimos labai nuodingas augalas drigne
Lietuvoje yra ir labai nuodingų augalų. Nuodingi gali būti ajerinių, lelijinių, bulvinių, karpažolinių, amarilinių, stepukinių šeimų augalai. Ji yra vėdryninių šeimos augalas, šios šeimos augalai visi – vieni daugiau. Sosnovskio barštis – invazinis nuodingas augalas. Tai bulvinių (Solanaceae) šeimos vienmetis, labai nuodingas, vaistinis augalas.


Notreliažiedžių poklasio bulvinių šeimos augalas. Kai kurie augalai labai nuodingi, kiti mažiau pavojingi, tačiau. Toji šeima apima gana daug nuodingų augalų – paminėtina šunvyšnė, drignė, mandragora. Augalas labai nuodingas – jo suvalgius prasideda psichiniai sutrikimai – haliucinacijos.

Bulviniu seimos labai nuodingas augalas drigne
Anot gamtininkų, bulvinių nuodingumas yra jų savisauga. Tiesą sakant, nuodingi augalai ir gyvūnai egzistavo net ir prieš atsirandant Pirmąjam žmogui. Visi žiemės preparatai yra nuodingi, tad vartoti reikia labai atsargiai ir tik tada, kai skiria gydytojas. JUODOJI DRIGNĖ – iš bulvinių šeimos.


Juodoji drignė - Hyoscyamus niger L. Reikėtų prisiminti, kad drignė – labai nuodingas augalas, todėl turi būti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...