2016 m. gruodžio 15 d., ketvirtadienis

Jungiamasis audinys

Jungiamasis audinys Glaudusis jungiamasis audinys – jungiamasis audinys paplitęs organizmo vietose, kur reikalingas didelis mechaninis atsparumas. Bet kuris kūne esantis audinys turintis jungimo funkciją yra laikomas jungiamuoju audiniu. Yra 4 audinių tipai: epitelinis, jungiamasis, raumenims ir nervinis.

Jungiamasis audinys
Epitelinis audinys (textus epithelialis). Vienasluoksnio kubiškojo epitelio schema. Sisteminės jungiamojo audinio, arba reumatinės (gr. rheuma – tekėjimas kūne), ligos – tai grupė ligų, turinčių bendrų požymių ir dažniausiai pasitaikantį.


Kiti žodynai: anglų - lietuviųbaltarusių - lietuviųbulgarų - lietuviųčekų - lietuviųdanų - lietuviųestų.

Jungiamasis audinys
We can help you quickly memorize the terms and more! Sisteminė raudonoji vilkligė (SRV) Tai sisteminė autoimuninė jungiamojo audinio liga, galinti pažeisti daugelį organizmo sistemų. Poodis, poodinis ląstelynas: 1. Audinys - tai ląstelių ir tarpląstelinės medžiagos. EPITELINIS VIENASLUOKSNIS AUDINYS. Peržiūrėti milions žodžius ir frazes visomis kalbomis.


JUNGIAMOJO AUDINIO SANDAROS YPATUMAI. Jungiamojo audinio masažas tai ištisinė gydančių veiksmų seka, kurios metodika ir trukmė priklauso nuo daugelio faktorių. Kraujas (lot. sanguis) – cirkuliuojantis jungiamasis audinys, sudarytas iš skystos tarpląstelinės medžiagos – kraujo plazmos (apie 55-60 proc.) ir kraujo ląstelių.

Jungiamasis audinys
Purusis skaidulinis jungiamasis audinys, jo lokalizacija ir funkcijos, puraus skaidulinio. Jungiamasis audinys, bendras morfologinis ir funkcinis apibūdinimas. Amžiaus ir lyties įtaka kaulinio audinio cheminei sandarai ir mineralizacijai. Prezentacija, 13 skaidrės (-ių).


Celiulitui besivystant progresuoja venų varikozė, kojų sąnarių jungiamojo audinio disfunkcijos, apkraunamos pėdos, vystosi plokščiapėdystė. Anatominė celiulito atsiradimo hipotezė grindžiama jo pasiskirstymo tarp lyčių pagrindu bei struktūriniais vyrų ir moterų riebalinio ir jungiamojo audinio. Sausgyslė, glaudusis jungiamasis audinys. Integruotų lietuvių kalbos ir raštijos išteklių informacinė sistema pigmentinis jungiamasis audinys. Segmentinis ir jungiamojo audinio masažas. Nemokamas pristatymas Lietuvoje nuo 10 €. Didžiausias knygų išpardavimas.


Tikrasis (tipiškas) jungiamasis audinys, skaidulinis, purusis, glaudusis (taisyklingas, netaisyklingas);.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...