2017 m. sausio 7 d., šeštadienis

Kokie pauksciai lieka ziemoti lietuvoje

Kokie pauksciai lieka ziemoti lietuvoje Storu sniego sluoksniu užsidengė jau visa Lietuva. Kartais lengvomis žiemomis jos pasilieka žiemoti ir didžiausia galimybė jas sutikti yra. Gamta keičiasi: užuot išskridę, kai kurie paukščiai lieka žiemoti.

Kokie pauksciai lieka ziemoti lietuvoje
Tiesiog reikia užsirašyti, kokie paukščiai atskrenda į jūsų lesyklėlę ar kokius. Reikia žinoti, kuo ir kaip paukščius lesinti, kokias lesyklas ir kur jiems įrengti. Stambiausi liekantys žiemoti paukščiai – žaliūkės. Lietuvoje, išskrendantys į šiltuosius kraštus paukščiai.
Kokie pauksciai lieka ziemoti lietuvoje
Kodėl kai kurie paukščiai žiemą išskrenda į šiltuosius kraštus?


Paukščiai turi išlaikyti kūno šilumą, kad nesušaltų. Kokie paukščiai žiemoja Vilniaus miesto parkuose ir vandens telkiniuose? Ir net pasibaigus žiemai, paukščiai dažnai lieka perėti juos išsaugojusios. Kokias problemas sprendžia ir kokias sukuria purvasaugiai? Taip pat gali būti nesūdyti lašiniai, nes jie yra kaloringi ir paukščiai gauna daug. Jie nelekia į tolimas tropines šalis, o žiemoja Kaspijos jūros.


Na nežinau, man buvo taip: ryte į šeryklą įpyliau kokius 2 kg grudų, vakare atėjau jau buvo tuščia, ir pagalvojau. Ar gali būti kokie nors jų gaminimo standartai, ar kaip nors nustatoma.

Kokie pauksciai lieka ziemoti lietuvoje
Per žiemą lesinti paukščiai dažnai lieka perėti juos išsaugojusios lesyklos kaimynystėje. Laidą apie gamtą žiūrėkite kas antrą sekmadienį nuo 11:30 val. Kodėl vieni paukščiai rudenį išskrenda, o kiti lieka žiemoti? Mokiniams leidžia suprasti, kokie jie svarbūs, globojant paukščius.


Medžiotojai tam naudoja šviežiai nuluptus šernų kailius, kuriuos paukščiai greitai taip nuvalo, kad juos. Dabar, miško ūkiui tapus intensyvesniam nei prieš dešimt metų, lieka vis mažiau vilčių rasti gyvatėdį perintį. Lietuvą šie paukščiai atskrenda balandžio mėnesį, išskrenda rugpjūtį. Afrikoje, Pietų Azijoje, Pietų ir vakarų Europoje. Pavyzdžiui, Skandinavijoje varnėnai išskrenda, o Anglijoje lieka, nes žiemos čia švelnesnės. Kitaip tariant, dabar orai tokie, kokie turėtų būti vasarį. Jį labiausiai stebino tilvikas Kaune, nes ilgiau žiemoti pasiliekantys paukščiai paprastai būdingi pamariui, bet ne Vidurio.


Jeigu šilta, užtenka lesalo, jie lieka. Dabar kai kurie paukščiai net pasilieka žiemoti. Informaciją, apie kokias paukščių rūšis ir kokiu laikotarpiu. Prie neužšalusių upių ruožų pasirodo vandens strazdai – šiaurės paukščiai, atskridę į Lietuvą žiemoti. Anot jo, švelnesnėmis žiemomis šalyje vis dažniau pasilieka kovai – prieš.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...