2017 m. sausio 20 d., penktadienis

Laipsniai ir saknys formules

Laipsniai ir saknys formules Dauginant laipsnius su vienodais pagrindais, pagrindas paliekamas tas. Nuo pavyzdžio – prie formulės: parodoma, ką reiškia trupmeninis laipsnio rodiklis, laipsniai su trupmeniniais laipsnio rodikliais keičiami šaknimis ir atvirkščiai. Kvadratinės šaknies sąvokos apibrėžimas.

Laipsniai ir saknys formules
Atstumo tarp dviejų taškų, kai žinomos jų. Reiškinį užrašykite laipsniu su racionaliuoju rodikliu: a) ; b). Laipsnis su sveikuoju neigiamuoju rodikliu. SQRT(B19), Norint ištraukti šaknį iš skaičiaus, reikia. Kėlimas laipsniu – narinė operacija, reiškianti kartotinę daugybą ar jos apibendrinimus.


Realiojo arba kompleksinio skaičiaus a kėlimas natūriniu laipsniu n. Trigonometrinių funkcijų ženklai ketvirčiuose. Naudotis kosinusų teorema ir sinusų teorema, trikampio ploto formule S = ab sin γ. Taikyti veiksmus su laipsniais ir veiksmus su n-tojo laipsnio šaknimis. Veiksmų su n-tojo laipsnio šaknimis savybės:. Formulė sudaroma, kai reikia atlikti skaičiavimus su darbo lapo duomenimis. Kontrolinis darbas 1 Pakarrori: greitosios daugybos formulės; figūrų plotus. Daugyba, dalyba, kėlimas laipsniu ir šaknies traukimo operacijos trigonometrinėje formoje; 4.

Laipsniai ir saknys formules
Norėdami pakelti skaičių laipsniu naudokite operatorių "^" arba funkciją POWER. Formulės grupėje Formulės tikrinimas spustelėkite mygtuką Rodyti formules. Reikšmėmis gali būti konstantos, įrašytos pačioje formulėje, arba reikšmės, įrašytos narveliuose, kurių koordinatės ar.


Matematika“ VII klasei yra vadovėlio „Formulė“ V ir VI klasei tęsinys. Dar kartais naudoju : POWER – pakelti skaičių nurodytu laipsniu. Kurti formules, naudojantis narvelių koordinatėmis ir aritmetinių operacijų (sudėties, atimties, daugybos, dalybos) ženklais. Dviejų kampų sumos ir skirtumo sinuso, kosinuso, tangento formulės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...