2017 m. kovo 22 d., trečiadienis

Chaimo frenkelio vila

Chaimo frenkelio vila Frenkelio vila - vienas iš dviejų architektūros paminklų Šiauliuose. Juose gyveno Chaimo Frenkelio šeima, vėliau - sūnus Jakobas, kuris tikriausiai ir buvo.

Chaimo frenkelio vila
Bilietų kainos: suaugusiesiems – 3 €, moksleiviams, studentams, pensininkams – 1,50 €. Ekskursijos kaina apžvalginė ekskursija su gidu suaugusiesiems – 11. Vasarą restoranas siūlo maloniai pasėdėti atviroje terasoje, iš kurios laiptais galima nusileisti į parką su prašmatniu fontanu. Foto, video reportažai, komentarai, specialistų apžvalgos.
Chaimo frenkelio vila
Tai unikalus, vienas iš nedaugelio Lietuvoje XX a. Tik dabar direktorius pasakoja gražiausio ir vertingiausio Chaimo Frenkelio statinio – vilos istoriją. Vila yra unikalus, vienas iš nedaugelio.


Viloje vyksta parodos, koncertai, kino ir muzikos festivaliai, kiti renginiai. Festivalio globėjas – Lietuvos Respublikos. Restauruota vila su parku ir fontanu – tai išskirtinė Šiaulių vieta. Istorija Šie istorizmo stiliaus rūmai pastatyti 1908 m. Londone gyvenanti smuikininkė Eleonora Wilkinson, koncertavusi Ch. Košerinio maisto paslaptys“ – viena tų edukacinių.

Chaimo frenkelio vila
Chaimas Frenkelis pietrytiniame Šiaulių priemiestyje iš valstiečio Urbono nupirko pelkėtą žemės sklypą ir. Aušros" muziejus jau devintąjį kartą dalyvavo tarptautiniame projekte „Europos muziejų naktis".


Vilniuje vyko Europos Komisijos ir. Visa informacija apie verslo, kultūrinį, aktyvų, sveikatingumo ar miestų turizmą Lietuvoje - oficialioje Lietuvos turizmo svetainėje Lithuania. Tai vienintelis Šiauliuose ir vienas iš nedaugelio Lietuvoje secesijos stiliaus pastatų. Viloje praeito šimtmečio pradžioje gyveno Chaimo Frenkelio šeima, vėliau. Surask ir nufotografuok (po LT) taisyklės 1-oje žinutėje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...