2017 m. kovo 23 d., ketvirtadienis

Organine medziaga

Organine medziaga Organinės medžiagos susidaro gyvuosiuose organizmuose. Tai baltymai, riebalai, angliavandeniai ir vitaminai. Visų šių medžiagų yra įvairiuose maisto.

Organine medziaga
Be organinių medžiagų, kurioms priskiriami angliavandeniai, baltymai ir riebalai, mūsų organizme yra ir neorganinių medžiagų. Maistinės medžiagos – su maistu gaunamos natūralios ir sintetinės cheminės. Viena iš pagrindinių agronomiškai reikšmingų dirvožemio savybių yra organinė medžiaga. Kuo skiriasi organines medziagos nuo neorganiniu.


Organine medziaga
Kuo organinės medžiagos skiriasi nuo neorganiniu. Dirvožemio organinė medžiaga yra svar- bus veiksnys dirvožemio derlingumui, aplinkos funkcijoms. Spalvota organinė medžiaga, lemianti organizmų arba jų organų spalvą. Vandens mėginiuose buvo atlikti bendrosios organinės anglies, permanganato indekso, bichromato. Mikroorganizmai yra pagrindiniai organinės medžiagos skaidytojai, tačiau fizinės taršos paveiktame dirvožemyje suma- žėja mikroorganizmų skaičius, sulėtėja. Organinė medžiaga – tai visi cheminiai anglies junginiai. Mikroorganizmai atsakingi už organinės medžiagos irimo procesus, kurių metu dirvožemis praturtėja augalams reikalingų mineralinių ir biologiškai aktyvių.


Organinių medžiagų šaltinis yra pasėlių likučiai, gyvūnų mėšlas ir žaliosios trąšos, kompostas ir kitos organinės medžiagos. Medžiagos į ląstelę patenka tik ištirpusios vandenyje. Ląstelės organinės medžiagos – baltymai, riebalai, angliavandeniai, nukleorūgštys – yra labai svarbios. Ne ką mažiau vyresniojo amžiaus žmonių renkasi būtent šią medžiagą. Iš kietųjų medžiagų molis ir organinės medžiagos turi didžiausią įtaką dirvožemiui ir lemia jo įdirbimo savybes. DIRVOŽEMIO ORGANINĖ MEDŽIAGA IR HUMUSAS.


Darbo tikslas - nustatyti dirvožemio bandinio ir miško paklotės peleningumą ir organinės medžiagos kiekį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...