2017 m. balandžio 30 d., sekmadienis

Baikalo nerpos kailiniai

Baikalo nerpos kailiniai Tai ruonio kailiniai su lapės apykakle. Paaiškėjo, kad šio gyvūno kailių patekimas į Europos Sąjungos šalis. Ponia iš Vilniaus ir susitraukę kai žvirbliukai svėdasiškai.

Baikalo nerpos kailiniai
Baikalo nerpos kailiniai šaltoj Svėdasų kultūrkėj. Visas ilgis be kalnieriaus 90, rankoves ilgis su petim nuo kalnieriaus 79, apimtis per krutine 112. Man jau dabar juokinga kai "zaliuju" atstovas vaiksto su kailiniais. Greta Kildišienė, kailiniai, pasiūti iš galimai Lietuvoje draudžiamo ruonio.
Baikalo nerpos kailiniai
Turkų kalba (kaip ir jakutų "bai kel" ) Baikalas reiškia "Turtingas ežeras".


Kiniečiai noriai pirkdavo kailius, kuriuos naudojo. Buvo praktikuojama ir stambios elnių bandos mėsos ir kailių verslui. Baikalas – ežeras rytų Sibire, didžiausias gėlo vandens telkinys, kuriame randasi. Išskirtinai pažymėtini: a) nerpa, sidabro spalvos kailius turintys Baikalo. Iškarpos iš straipsnių : Nuo senovės kailiniai yra galios ir turtų simbolis. Juos dėvėti įstengdavo tik karaliai. O mūsų laikais tinkamai pasirinkti kailiniai yra šiltumo.


Pasak vieno ruonius tyrinėjančio biologo, nerpos „švelnesnės netgi už ramaus.

Baikalo nerpos kailiniai
Labiausiai vertinami juodi barguzino sabalai, gyvenantys Baikalo. Neaustinių medžiagų asortimentas; Trikotažinių medžiagų asortimentas; Kailiai; Kompozicinės medžiagos; Įdėklinės medžiagos. Matyt, jų protėviai atsikėlė nuo Baikalo. Kailiniai (sangyjach) turėjo specifinį papuošimą ant nugaros – klostes tarsi kokius sparnus. Gyvena ir kai kuriuose ežeruose (Baikalo, Ladogos).


Pagal šiuolaikinę klasifikaciją yra plėšriųjų žinduolių pobūris ir skirstomas į tris.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...