2017 m. balandžio 15 d., šeštadienis

Juntamasis neuronas

Juntamasis neuronas Neuronai skiriasi savo forma ir dydžiu. Tačiau kiekvienas neuronas turi kūną ir ataugas. Nervų sistemą sudaro nervinės ląstelės – neuronai.

Juntamasis neuronas
Trumpesnės, nervinius impulsus perduodančios į neuroną ataugos – dendritai. Apibūdinti nervinio audinio, neurono ir nervo sandarą. Nervinis impulsas iš vieno neurono į kitą sklinda sinapse.


NEURONAS Limbinės (LS) bei vegetacinės nervų sistemos (VNS). Kiekvieną neuroną aptarnauja 2 astrocitai (glija). Ką reiškia, kad neuronai yra labai diferencijuotos ląstelės? Paprastąjį reflekso taką sudaro vienas juntamasis ir vienas judinamasis neuronai, kurie dažnai sąveikauja per įterptinius neuronus. Stuburo kanale – nugaros smegenys. NEPAMIRŠKITE pasirinktus atsakymus žyminčias raides įrašyti. Centrinė nervų sistema – nervinio audinio telkiniai, pripildantys beveik visą stuburo kanalą ir kaukolės ertmę. Pažeidžiamas juntamasis neuronas.


Diagnostikai naudojama elektroneuromiografija. Progresuojanti demielinizuojanti periferinės nervų sistemos liga.

Juntamasis neuronas
Tinklainė – nervinis, juntamasis akies obuolio sluoksnis. Gulsčioji nervinė ląstelė;; Dvipolis neuronas;; Amakrininis neuronas;; Spindulinis gliocitas;. Juntamoji dalis (juntamasis neuronas). Gumbure jungiasi įvairius laidus sudarantys neuronai, baigiasi vieni ir prasideda kiti laidai; gumburas yra susijęs su ekstrapiramidine sistema, tinkliniu dariniu. Jo dalys: Receptorius, Įcentrinis laidas (nervas), juntamasis. Svarbi ANS ypatybė: galinio neurono kūnas guli ne.


Jį sudaro vienas juntamasis ir vienas judinamasis neuronai ir reflekso takas eina tik per. Nucleus solitarius – juntamasis branduolys, eina išilgai rombinės duobės pakraščio. Ganglion superius ir ganglion inferius(tariamai vienpoliai neuronai). I neuronas yra nugariniuose mazguose, neurono dendritai perduoda.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...