2017 m. gegužės 26 d., penktadienis

Jurginai dauginasi

Jurginai dauginasi Su jurginais kurie dauginasi gumbais labai paprasta – praeina šalnos – sodinu. Su peiliu atpjaunu gumbus, kad būsimas jurginas turėtų bent vieną ūgliuką ir. Jurginai gali būti dauginami sėklomis, auginiais ir gumbais.

Jurginai dauginasi
Veislės savybes lengviausia išlaikyti dalijant. Pirmoje dalyje apžvelgiami populiariausi jurginų dauginimo būdai. Taip daugiau nei prieš 20 metų prasidėjo mano jurginų kolekcija. Kadangi jurginai gerai dauginasi, atliekamas veisles parduodu, ar keičiuosi su kitais.


Jurginai dauginasi
Rudenėjant Lietuvoje pražysta ryškiaspalviai jurginai, kurie dar vadinami. Rudenį, kai kasiu jurginus, padovanosiu "Evelina" veislės jurginus. Jie neaukšti baltos spalvos, labai sparčiai dauginasi, užaugina stambius. Taip pat augalai gali vegetatyviai daugintis šakniagumbiais. Labai svarbu prieš merkiant į vazą jurginus ir astrus, nuskabyti jų lapus, nes juose dauginasi bakterijos ir vandenyje jie labai greit pradeda pūti. Ne visos kardelių veislės gerai dauginasi.


Be to, jos lengvai dauginasi auginiais. Kalnynų kaime, prieš trejus metus sukurtas jurginų labirintas, kurio autorė – agronomė dr. Originalios veislės, naujausios veislės iš viso pasaulio.

Jurginai dauginasi
Gana aukštas, galingai augantis ir labai tvirtais žiedynais kardelis. Dauginasi prasčiau už Kuziko kamasiją. Tačiau kai kurių veislių jurginai taip sunkiai dauginasi, kad juos įmanoma.


Fuksijos gražios tiek jaunos, tiek senos, labai lengvai dauginasi. Sėklos sėjamos gruodžio—kovo mėnesiais į smėlingą viržinę arba lapinę žemę ir daiginamos, esant 20-25° temperatūrai, šviesioje. Kuo hibridai pranašesni už įprastas veisles?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...