2017 m. birželio 13 d., antradienis

Daiktavardziu linksniavimas ir rasyba

Daiktavardziu linksniavimas ir rasyba Ekrano vaizdas išsaugotas sėkmingai. Linksniavimas ir rašyba: a) prašau palyginti daiktavardžių ir būdvardžių linksniavimą; kurių linksnių galūnės skiriasi? Daiktavardžių kaitymas linksniais vadinasi linksniavimas.

Daiktavardziu linksniavimas ir rasyba
Dabar stabtelėkime ir labiau įsigilinkime į daiktavardžio ir būdvardžio mokymą, kuris integruotoje kalbos. Kilmininko ir galininko rašyba (90 taškų). Joniškio Mato Slančiausko progimnazija.


Atpažinti daiktavardžių linksnius, įtvirtinti jų galūnių rašybą.

Daiktavardziu linksniavimas ir rasyba
Taisyklingai rašys ir vartos daiktavardžių, būdvardžių, skaitvardžių. Būdvardis derinamas su daiktavardžiu gimine, s ka i či um i ir l i n k s n i u. Pagal šią linksniuotę linksniuojami: a) būdvardžiai, kurių vienaskaitos vardininkas. Priemonė skirta pradinių klasių mokiniams įtvirtinti daiktavardžių galininko linksnių rašybą. Formuoti gramatinę sąvoką daiktavardis;; Mokyti skirti jo gimines, skaičius, linksnius;; Mokyti daiktavardžių linksnių galūnių rašybos;; Mokyti atlikti nesudėtingus. Tada galime jį vartoti taisyklingai. Mokėti sakinyje rasti daiktavardžius ir nustatyti jų giminę, skaičių ir linksnį. Balsių rašyba po žvarbiųjų priebalsių.


Kai kurių daiktavardžių linksniavimo ypatumai 33.

Daiktavardziu linksniavimas ir rasyba
Sunkesnės rašybos atvejams taip pat priskirtini sangrąžiniai daiktavardžiai. Vokiečių kalboje daiktavardžiai gali būti: vyriškos (pvz. der Mann - vyras), moteriškos (pvz. die Straße - gatvė) arba bevardės. Naujų daiktavardžių giminė nustatoma pagal vartosenos dažnumą, nes. Kadangi nuo gramatinių formų ypatybių. Plakate pateikta linksnių sistema, linksniavimas ir daiktavardžių linksniuotės.


Pavojingesnių linksnių galūnių rašyba. Būdvardžių linksniuotės, linksniavimas ir galūnių rašyba. Veiksmažodžių laikai, daiktavardžių, būdvardžių, įvardžių linksniavimas. Rašyba: įsimintinų žodžių rašymas, nosinių raidžių rašyba, ilgųjų ir trumpųjų balsių. Skiriasi pagrindinio skaitvardžio du ir dauginio skaitvardžio dveji linksniavimas ir rašyba. Taip pat ir trys – treji, keturi – ketveri.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...