2017 m. birželio 13 d., antradienis

Kaip susidaro metines rieves

Kaip susidaro metines rieves Metinė rievė - tai medienos prieaugis per vegetacijos laikotarpį. Tokiu būdu susidaro pavasarinė mediena. Pavasarį susidaro metinės rievės iš plonesnių ankstyvosios medienos.

Kaip susidaro metines rieves
Kai kurių medžių (pvz.,skroblo,kadagio) rievės būna vingiuotos. Itin gerai matomos spygliuočių metinės rievės. Kiekviena rievė susidaro per vienerius metus. Dendrochronologijos mokslas sukurtas XIX a.
Kaip susidaro metines rieves
Mokslas apima datuotų metinių medžio rievių informacijos išgavimą ir jos taikymą. Medieną sudaro medienos metinės rievės.


Vasarą brazdo veikla sulėtėja, medienoje susidaro daugiau smulkesnių vandens. Viena metinė rievė atitinka augalo vienerių metų amžių. Montaigne nustatė, kad kiekvienais metais susidaro naujos medžių rievės. Medžių amžių paprastai nustatome pagal metines rieves. Rude plonas ir tamsus medienos siuoks. Jos susidaro med sviesos me ksnis sudaro viena metinę rievę.


Pagal metines rieves nustato medžio amžių.

Kaip susidaro metines rieves
Nurodo, kaip susidaro žmogaus balsas. Nustatyto medžio amžių pagal metines rieves. Paaiškina, kaip susidaro garso bangos. Palygina pilnutinį ir nepilnutinį. Volelis apsukamas ratu lygiai trylika kartų, todėl masėje susidaro ratai, primenantys medžio metines rieves. Po šių manipuliacijų pyragas parą.


Ir toliau jo kamiene susidaro metinės rievės, formuojasi nauji pumpurai, šakos ir šaknys, žiedai. Tik viskas vyksta gal kiek lėčiau, nepastebimiau. Jo ląstelės nuolat dalijasi, todėl kasmet audinio išorėje susidaro. Metinės rievės gerai matyti, nes rudeninės ląstelės yra mažos ir labai skiriasi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...