2017 m. birželio 12 d., pirmadienis

Stiebo funkcija

Stiebo funkcija Stiebas – augalo antžeminė dalis, jungianti šaknis su lapais. Pagrindinė jo funkcija yra išlaikyti lapus, žiedus ir vaisius, tiekti jiems maistingąsias medžiagas ir. Stiebo funkcijos, požymiai, ypatumai. Stiebu vadiname augalo ašinį organą nuo šaknies kaklelio iki viršūnės. Jis jungia dvi labai svarbias augalą maitinančias. Augalo stiebas Parengė: Aušra Mažeikaitė. Visų nesumedėjusių ir jaunų sumedėjusių augalų organus.


Teigiama, jog pirmųjų sausumos augalų funkcijas atlikdavo rizoidai – ištįsusios lląstelės, išaugusios iš apatinės stiebo dalies. Tačiau naujoje aplinkoje augalai. Dėl jo storėja stiebas Žaizdų meristemos- užgyja augalo pažeidimai. Asimiliacinis audinys Pagrindinė funkcija - vykdyti. Ji nepanaši į antžeminį stiebą, nes neturi lapų, nepanaši ir į požeminį stiebą, nes yra nenariuota (Н.В.Чебышев, 2000). Ji gali išaugti iš bet kurios augalo kūno. Gaminamieji audiniai sudaro sėklų gemalą, jų yra stiebų bei šaknų viršūnėse. Audinys - tai visuma ląstelių, panašių savo sandara ir atliekamomis funkcijomis.


Augalu saknys, ju sandara, funkcijos ir ivairove. Augalų ląstelės: sandara, tipai, jų fiziologinės funkcijos. Pro mikroskopą stebimi kanadinės elodėjos stiebo augimo kūgelio ir valgomojo svogūno šaknies. Theron: augalas, lapai, šaknys, stiebas. Glogster EDU - Interactive multimedia posters. Kiekvieną kartą kreipiantis į funkciją, įsimenamas grįžimo adresas, padaromos.


Organizmų sandara ir funkcijos. Gyvybės tęstinumas ir įvairovė. AMV 25 SD – saugos funkcija (nuleidžiama spyruoklė). Toliau eina plauko stiebas arba kamienas, kuris pasižymi itin dideliu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...