2017 m. liepos 14 d., penktadienis

Augaline lastele

Augaline lastele Augalai, kaip ir gyvūnai, sudaryti iš ląstelių. Augalo ląstelės yra labai įvairios – skirtingos formos, nevienodo dydžio. Taip yra todėl, kad skirtinga jų paskirtis. Ląstelė – tai smulkiausia organizmo dalelė. AUGALINE LASTELE turi sienele,plastidus,centrine vacuole. Sienele-sudaryta is angliavandeniu vadinamu celiulioze.


Eukariotinės ląstelės – tai ląstelės, turinčios tikrą branduolį, kurį nuo citoplazmos atskiria. Kuo skiriasi augalinė ląstelė nuo gyvūninės? Sienelės struktūriniai elementai – tvirtos elastingos mikrofibrilės, sudarytos iš celiuliozės. Trumpas filmukas apie augalinę ląstelę. Augalinių ląstelių sienelė (apvalkalėlis). Evoliucijos eigoje jo organizme susiformavo dvi savarankiškos sistemos. Viena turi augalų savybes, pavadinsime ją.


Sienelė suteikia augalams mechaninio tvirtumo, jungia augalo ląsteles į audinius ir į organizmą. Ląstelių panašumas ir skirtumas - visos ląstelės turi branduolį, bet augalinė ląstelė yra išskirtinė ir turi chloroplastus, o gyvūninė ir augalinė ne. Augalo ir gyvūno ląsteles dengia plăzminė membranŕ, kuri re- guliuoja vandens, dujų ir kitų medžiagų judėjimą į ląstelę ir iš jos.

Augaline lastele
Vieni gaminkite augalinės ląstelės modelį, kiti – gyvūninės. Tam naudokite įvairias medžiagas (gamtines, popierių, plastiliną). Kiekviena augalinė ląstelė yra apsupta stangriu apvalkalėliu, vadinamu sienele. Sienelė yra protoplasto funkcijos produktas, tačiau dažnai ji išlieka. Pagal principinę ląstelės struktūrą skiriami prokariotai ir.


Mitozė, jos fazės ir charakteristika. Augalų ir gyvūnų ląstelių citokinezė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...