2017 m. liepos 14 d., penktadienis

Druskos rugstis fizikines savybes

Druskos rugstis fizikines savybes Metalai su druskos rūgštimi reaguoja pagal schemą: prask. Rūgščių savybės: skystos, kietos medžiagos, rūgštaus. Druskos rūgštis – stipri rūgštis, gaunama HCl dujas tirpinant vandenyje.

Druskos rugstis fizikines savybes
Ją atrado Jabir ibn Hayyan maždaug 800 metais. Dabartinė šios rūgšties gamyba siekia. Reaguoja hidroksidais NaOH + HCl NaCl + H2O 3. Reakcijos su metalais (oksidacijos redukcijos r.): Reakcijoje išsiskiria vandenilis: Zn + 2HCl ZnCl2 + H2.
Druskos rugstis fizikines savybes
Tikslas: Ištirti ar druskos rūgštis reaguoja su metalais ( kokiais) , metalų oksidais, bazėmis,druskomis. SubscribeSubscribedUnsubscribe 3232.


SKIRSNIS: Fizinės ir cheminės savybės. Nėra informacijos apie atitinkamas savybes. Kaip užsiauginti druskos (natrio clorido) kristalą - Duration: 3:17. Ir apskritai, nėra nė vieno susirgimo, kuriam neturėtų įtakos druskos rūgšties sekrecija skrandyje. Produkto aprašymas yra bendro pobūdžio, jame nebūtinai yra paminėtos visos produkto savybės. Gal kas žinote, kur būtų galima įsigyti, kad ir nedidelį kiekį grynos druskos rūgšties? Dažniausiai mūrininkai naudoja druskos rūgštį norėdami ištirpinti cementą nuo plytų. Bedeguonių rūgščių druskos – sulfidai, chloridai, fluoridai ir kt.


Sumaišykite pusę stiklinės druskos, pusę stiklinės sodos ir ketvirtadalį stiklinės citrinos rūgšties. Gautą druskos tirpalą supilkite į kriauklę. Azoto rūgštis pasižymi visomis rūgščių savybėmis, tik jai reaguojant su metalais nesusidaro vandenilis. Azoto ir druskos rūgščių mišinys santykiu 1:3 vadinamas karališka degtine nes jame tirpsta.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...