2017 m. liepos 31 d., pirmadienis

Uranas vikipedija

Uranas vikipedija Uranas – pirmoji Saulės sistemos planeta, atrasta teleskopu. Planeta pavadinta seniausiojo graikų. Uranas yra cheminis periodinės lentelės elementas, žymimas simboliu U ir turintis atominį skaičių 92.

Uranas vikipedija
Jei čia patekote, paspaudęs(-usi) nuorodą kitame Vikipedijos straipsnyje. Uranas aplinkoje būna dvejopas – patekęs natūraliai ir žmogaus veiklos dėka. Uranas (graikiškai Ouranos – dangus) graikų mitologijoje - dangaus personifikacija. Su Gaja turėjo tokius palikuonis: titanus, gigantus ir.
Uranas vikipedija
Urano judėjimo trikdymų nepriklausomai vienas nuo kito apskaičiavo prancūzas U. Uranas-235 yra urano izotopas, kuris sudaro apie 0,72 % gamtinio urano.


Priešingai negu uranas-238, jis yra skylantis, t. Urano praskriejęs kosminis zondas Voyager 2, o dar vienas (Perdita) buvo atrastas kiek vėliau, išstudijavus senas. Kategorija iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos. Pagrindinis straipsnis – Uranas (planeta). Uranas (Uranos) – senovės graikų dievas – dangaus personifikacija. Laisvojoje enciklopedijoje yra straipsnis : uranas. Cheminiai elementai) - radioaktyvusis, labai lėtai skylantis cheminis.

Uranas vikipedija
Kaip yra žinoma, 2010 metų gegužės 28 dieną Uranas įėjo į pirmąjį Zodiako ženklą. Saturnas; Neptūnas – Vikipedija; lt.


Be to, gigantiškos žvaigždės sprogimas pripildė debesį dujomis ir sunkiais elementais – geležimi ir uranu, kurie vėliau tapo Saulės sistemos. Pasirodo, kad keistą „miego epidemiją“ sukėlė apleistos urano kasyklos. Jis puikiai sugeria šlapimą ir išmatas, bet turi radioaktyviojo urano ir torio. Interactive periodic table with dynamic layouts showing names, electrons, oxidation, trend visualization, orbitals, isotopes, and compound search.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...