2017 m. rugsėjo 8 d., penktadienis

Populiariausios patarlės

Populiariausios patarlės Abejodamas ir tvarto nepastatysi, ir kiaulės iš bulvių neišvarysi. Abejojo, kad bėdos turtus išnešiojo. Lietuvių liaudies patarlės ir priežodžiai.

Populiariausios patarlės
TOP meniu » Pradžia » Sielai » Patarlės » Temos » Naujausios. Neeikvok laiko žmogui, kuris netrokšta praleisti jo su tavimi. Verčiau malonūs žodžiai ir atleidimas nei išmalda, slepiant skriaudą. Patarlės, priežodžiai, posakiai, mintys, pastebėjimai, palyginimai.
Populiariausios patarlės
Populiarios patarlės ir priežodžiai įvairiomis temomis.


Gyvenimas be žmonos lyg daržas be tvoros. Mokinio skaitinių“ leidinyje spausdinamos lietuvių patarlės ir. Krėvės-Mickevičiaus knygos „Patarlės ir priežodžiai. Mokslo ir technologiju naujienos ir straipsniai, kuriu temos: Mintys, citatos ir patarlės. Atverskite šią spalvingą knygą ir skaitykite savo mažiesiems lietuviškas pasakas, sakmes, patarles. Taip pat dainuokit, liūliuokit lopšines. Paveiksle užkoduota apie 80 senovinių patarlių ir ne visos jos.


Dievas su tais, kurie kantriai siekia savo tikslo.

Populiariausios patarlės
Duomenys, kuriuos knygoje „European Proverbs“ (1997) pateikė Gyula Paczolay, populiariausių Pabaltijo finougrų patarlių statistika leidinyje „Proverbia. Nes, pasak čekų patarlės, „Nauja kalba – naujas gyvenimas; jei moki tik vieną. Ko jau ko, o tautinių patarlių mums netrūksta, jas diktuoja mūsų šalies patirtis. Norėjome, kaip geriau, o išėjo kaip visada“, – šis posakis, matyt. Knygą sudaro lietuvių ir anglų patarlės, kurias iliustravo moksleiviai iš Lietuvos ir Jungtinės Karalystės. POPULIARIAUSIOS SKELBIMŲ KATEGORIJOS. Tai atspindi ir lietuvių patarlės: tipų gausa ir įvairove bobą mininčios patarlės bei.


Tačiau pats populiariausias ir apimantis daugiausia posakių yra medinio. Ingen ko på isen (nėra karvės ant ledo) – viena iš populiariausių patarlių. Nеžiūrint į keistą vertimą, ji reiškia įprastą ,,be panikos, nesijaudink“. Kita užduotis, kurią mokiniai atliko, buvo pasirinktos patarlės iliustravimas. Iš įvairių Europos šalių pateiktų pavyzdžių populiariausios buvo kelios patarlės: . Melo kojos trumpos“, – tikina viena patarlė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...