2017 m. rugsėjo 15 d., penktadienis

Totoriu maldos namai

Totoriu maldos namai Manoma, jog šiuo metu pasaulyje gyvena daugiau nei 10 mln. LDK buvo pastatyti ar įsirengti pirmieji žydų rabinistų, karaimų ar totorių maldos namai – sinagoga, kenesa ir mečetė. Keturiasdešimt Totorių – viena seniausių Lietuvos Didžiosios.

Totoriu maldos namai
Fatima Buinovskaja, totoriai atgavo ir savo maldos namus – mečetę. Renato Dūdos nuotrauka, Kauno totorių MEČETĖ Totorių g. Viena ilgiausiai Lietuvoje gyvenančių tautinių mažumų – totoriai. Totoriai buvo musulmonai – išpažino islamą, o jų maldos namai vadinami.
Totoriu maldos namai
Pirmoji pažintis – su totoriais, kurie 2017 metais švęs savo 620 metų atsiradimo.


Nors Lietuvoje yra mečečių ir vieni maldos namai, tačiau tik. Totoriai išsaugojo pagarbą Vytautui Didžiajam, dažnas namuose turi jo portretą. Nustoję melstis kasdien, totoriai maldos trūkumą atpirkti stengėsi kitaip. Tuo metu buvo uždaryti visi musulmonų maldos namai, išskyrus Raižių mečetę. Kaune, tiek visoje Lietuvoje sudaro ne vien totoriai. Neretai šis istorinis kaimas tituluojamas Lietuvos totorių sostine. Maldos namai iš tolo primena medinę kaimo bažnytėlę, tačiau iš tiesų tai yra. XVI amžiaus buvo Lietuvos totorių maldos namai - mečetė ir kapinės.


Totoriu maldos namai
Lietuvos totorių maldos namai vadinami mečete. Lukiškėse totoriai įsikūrė XIV-XVI a. Tikras musulmonas būtinai turi mokėti skaityti Koraną, nes tik tada galės tinkamai melstis. Kuriame sklype tiksliai, lems maldos namų vizija, kokio gylio, aukščio bus. Apsilankė visų krikščioniškų koncesijų maldos namuose, taip pat 40 totorių kaimo mečetėje, kur imamas Romualdas Krinickis išsamiai. Klaipėdos totorių bendruomenė miesto valdžios prašo skirti 30 arų sklypą, kuriame. Jame įsikurtų ne tik maldos namai, bet ir kalbos bei religijos mokyklėlė. Vidaus reikalų ministerijai, numatyta kaip turi atrodyti totorių maldos namai ir kur jie turi sto- vėti. Svarbu ir tai, kad Statybos komitetas, kuriam.


Jau 600 metų Lietuvoje gyvena dvi tiurkų tautos — totoriai ir karaimai. Karaimų maldos namai, vadinami — Kinesė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...