2017 m. spalio 29 d., sekmadienis

Laibi vandens augalai

Laibi vandens augalai Vandens augalai – augalai, prisitaikę gyventi vandenyje. Gerai žiemoja ir dauginasi,sudaro sąžalynus. Lietuvoje, tačiau labai dekoratyvus ir vienas mėgstamiausių mūsų pakrantės augalų kolekcijoje.

Laibi vandens augalai
Labai stori, apvalūs, iki 3cm diametro. VANDENŲ IR PELKIŲ AUGALAI IR GYVŪNAI. Vandenyje gausu labai smulkių, tik pro mikroskopą matomų vienaląsčių ir koloninių dumblių, taip pat stambių žiedinių augalų. Vingiorykštės ir vilkdalgiai, ajerai ir purienos, duoniai ir monažolės, neužmirštuolės ir lelijos - sunku įsivaizduoti dekoratyvinį vandens telkinį be augalų.


Laibi vandens augalai
Specialistai išskiria bent keturis vandens augalų tipus, kurie sukurs kūdroje pilnatvę bent jau augaline prasme. O jeigu ten sugalvosite įleisti ir. DELFI - Kai užduodate sau klausimą, kokie augalai augs jūsų naujame tvenkinyje, turbūt kiekvienam prieš akis iškyla žydinčių vandens lelijų. Beje, apie upių vandens kokybę galima daryti išvadas tik atlikus vandens cheminę analizę, tačiau kai kurie auga- lai gali tapti. Drėgmę mėgstantys augalai dažnai literatūroje aprašomi ir parduodami kaip pelkiniai, bet tai netiesa. Pelkėta, prisotinta vandens dirva netinka. Foto, video reportažai, komentarai, specialistų apžvalgos. Rūpinamės kūdros augalais ir žuvimis prieš žiemą.


Kaip pasirūpinti vandens telkiniu ir jo gyventojais prieš.

Laibi vandens augalai
Ajeras vra nendrinis vandens augalas, veši tvenkinių, ežerų, balų pakraščiuose ir stovinčio vandens telkinių krantuose, pelkėtose, nesausėjančiose vietose. UAB „Floralita dizainas“ turi didžiausią Lietuvoje kolekciją vandens ir pakrantės augalų, kurie ne tik puošia, bet ir atlieka ekologinę funkciją. Plūduriuojantysis agaras arba vandens riešutas, ragotė (lot. Trapa natans). Augalas daugiametis, 30-60 cm aukščio, su laibu stiebu.


Vandens tvenkinių augalai – augalai, prisitaikę gyventi vandenyje. Lietuvos augalų buveinių (miškų, pievų, vandens telkinių, pelkių, dirbamųjų laukų ir priesodybinių teritorijų).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...