2017 m. gruodžio 16 d., šeštadienis

Sizifo akmuo reiksme

Sizifo akmuo reiksme Nuo tada pomirtiniame gyvenime Sizifas turi amžinai ritinti į aukštą, statų kalną didžiulį akmenį. Kai viršūnė jau netoli - akmuo išsprūsta iš rankų ir nurieda žemyn. Jis rašytas 1940–1941 metais ir atspindi smulkiaburžuazinės prancūzų.

Sizifo akmuo reiksme
Pagal legendą Sizifas, dievo Eolo sūnus, įkūrė Korinto miestą. Sizifas - senovės graikų mitinis personažas, nusikaltęs dievams ir todėl po mirties pasmerktas Hade amžinai risti į kalną akmenį, kuris pasiekęs uolos viršūnę. Beprasmiškai tempiančio akmenį į kalną ir žinančio, kad, vos pasieks viršūnę. Ji ir tada paversdavo į akmenis tuos, kurie į ją pažvelgdavo.
Sizifo akmuo reiksme
Korinto karalius, nusikaltęs dievams ir po mirties buvęs jų.


Sizifui širdį ir nutrenkė Sizifą į Tartarą, kur šis turi amžinai risti akmenį į aukštą ir statų kalną. Kitų dievų vardai gerokai senesni, jų tikroji reikšmė neaiški. Puiku, paimk štai šį akmenį ir užnešk į tą viršūnę. Daugelis intelektualų turėjo permąstyti Nyčės aforizmų reikšmę. Taigi aš apibūdinu savižudybės problemą ir egzistencializmo filosofijos išvadų galimą reikšmę. ABSURDAS ALBERTO KAMIU ESĖJE „SIZIFO MITAS“ PROBLEMA.


Tuomet Rėja pasislėpė Kretos saloje, ir ten kalnų urve pasaulį išvydo neregėtai dailus kūdikis, būsimasis dievų ir žmonių tėvas Dzeusas. Bet esmė kita – to mokslo reikšmė savo kraštui.

Sizifo akmuo reiksme
Tikrai meniško kūrinio simbolių reikšmė niekada neturi nustelbti. Ir tada Sizifas regi, kaip akmuo per keletą akimirkų nurieda apačion, iš kuri jį. Vilniaus universiteto reikšmę Lietuvai, tiek ir po. Sizifo akmenį ritino į kalbos kalną (1). Kūrinio herojus Sizifas rašytojui yra pats tikriausias absurdo herojus.


Polis Satras ir Albertas Kamiu Egzistencializmo reikšmė absurdo dramai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...