2017 m. balandžio 13 d., ketvirtadienis

Gauruotažnyplis krabas

Gauruotažnyplis krabas Krabai turi penkias poras kojų, kurių pirma pora virtusi į žnyples ir dažniausiai suplotą kūną. Biologines invazijas tyrinėjantiems mokslininkams tenka atsakyti į begalę iš pažiūros keistų klausimų. Pavyzdžiui, ką senovės vikingai atplukdė.

Gauruotažnyplis krabas
Pavakare užmetęs meškerę ištraukė ne plekšnę, o krabą. Vėliau paaiškėjo, jog tai - gauruotažnyplis krabas. Nuotraukose kiniškas gauruotažnyplis krabas (lot. Eriocheir sinensis).


Tai yra svetimšalė rūšis, atkeliavusi į Baltijos jūrą 20-to amžiaus pirmoje.

Gauruotažnyplis krabas
Vienas pavyzdžių – kiniškasis gauruotažnyplis krabas (lot. Eriocheir sinensis), gyvenęs Geltonosios jūros upių žiotyse ir netikėtai atsiradęs. Krabų yra daug rūšių, vieni populiariausių yra Portunus trituberculatus. Käännös liettua-suomi sanalle gauruotažnyplis krabas. Gauruotažnyplio krabo besirausiančio Temzės prieplaukose iki. Ilmainen Sanakirja kääntää yli 20 kielelle.


Myös sanojen määritelmät ja synonyymit. Pagautas nuo Palangos tilto, žvejojant grundalus. Likimas: apvirtas ir išdžiovintas atminimui. Pekino varguolių višta (įdaryta, molyje kepta višta) ir Honkongo pyragėliai dim sum.

Gauruotažnyplis krabas
Naudojami jūros gyvūnų norminti naujadarai: gauruotažnyplis krabas, blyškusis jūrvėžys, žymėtieji vėžiai. Gyvena švariame gėlame vandenyje upėse ir ežeruose. Example sentences with "krabas", translation memory.


Invazinės rūšys kelia pavojų pasaulio. Kaip kiniškas gauruotažnyplis krabas pateko į Kuršių marias? Lietuvių kalbos naujažodžių duomenynas. Mokslinis eksperimentas: kaip šimpanzės vadovauja žmogui, ieškančiam. Chinese mitten crab, big binding crab, Shanghai hairy crab; espanja: cangrejo de Shanghai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...