2017 m. gegužės 4 d., ketvirtadienis

Šliaužiantys augalai kapams

Šliaužiantys augalai kapams DELFI - Ne visada pavyksta nuvažiuoti aplankyti kapų kelis kartus per metus, todėl. Prieš renkantis kapų apželdinimui skirtus daugiamečius augalus, įvertinkite būsimas augalų. Sumedėjusių augalų tarpe yra daugybė, kurie puošniai atrodo, lėtai auga ir užauga visai.

Šliaužiantys augalai kapams
Kokie augalai tinkamiausi kapų apželdinimui. Dažnas kapinių augalas yra šliaužiantys kadagys, nedidelė eglutė ar kėnis. Augalus būtina išsirinkti pagal tai, kokio dydžio yra kapavietė, kokios aplinkos.


Kapų tvarkymas: tinkamiausi augalai ir jų komponavimas.

Šliaužiantys augalai kapams
Tinka perkūnropės, cimbaliarijos, čiobreliai, šliaužiantys šilokai, ylalapiai flioksai. Tokiems kapams reikia rinktis nebijančius pavėsio augalus, tokius kaip žiemė. Kapų apželdinimui jums reikės: pasiruošti augalų sodinimo, dangos užpylimo planelį. Paieška pagal lotynišką pavadinimą: A B. Išsirinkti dangą, patikusius, pagal augimvietę ir priežiūrą tinkančius augalus. Vieta: Saulėta Dirva: laidi, drenuota.


Pažeme šliaužiantis žemaūgis augalas lengvai pakilusiomis šakų viršūnėlėmis. Augalai kompaktiški, apie 20 cm aukščio ir dideliais melsvais žiedais. Labai žemas kvapus šliaužiantis čiobrelis.

Šliaužiantys augalai kapams
Kokius augalus kapinėms parinkti, kad jie džiugintų akį nereikalaudami nuolatinės priežiūros, kaip juos tręšti ir ginti nuo kenkėjų – lrytas. Yra dar knyga "Kapu prieziura", gal ten kas gero yra. Domintu daugiameciai augalai, neauksti, gal kokios aukstesnes samanos ar pan.


Buvau kapinėse, mačiau tokį augalą: Lapai panašūs į buksmedžio, šliaužiantis, šiuo. Kapinėse irgi, nes jose augalų gyvastis tarsi mėgina atkurti pasaulio pusiausvyrą. Tankų kilimą sudaro žemaūgiai šliaužiantys ir besiplečiantys. Pritaikymas: alpinariumams,šlaitams,grupėmis ir pavieniui, kapų apželdinimui, privačiuose ir viešuose želdynuose, kaip akcentinis ar foninis augalas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...